Εργόχειρα/Handcrafts

Eξαιρετικής ποιότητας αγιορειτικά είδη, εκλεκτό μοσχοθυμίαμα, καρβουνάκια για λιβάνι, αγιοκέρι κλπ. αποτελούν μερικά από τα προϊόντα που παρσκευάζουν οι πατέρες της αδελφότητός μας.

Φτιάχνουμε επίσης γλυκά κουταλιού (κάστανο, καρυδάκι κλπ.) με παραδοσιακές συνταγές και με υλικά που μαζεύουμε από την ευρύτερη περιοχή των Καρυών.

Οι εκδόσεις μας και το βιβλιοπωλείο «Πανσέληνος» που βρίσκεται πίσω από τον ναό του  Πρωτάτου, στο κέντρο των Καρυών, διακονούν την αγιορειτική πνευματική παράδοση εδώ και πολλά-πολλά χρόνια. Ενδεικτικά αναφέρουμε μόνο την επανέκδοση του περισπούδαστου έργου του Γεράσιμου Σμυρνάκη «Άγιον Όρος» και την έκδοση του περιοδικού «Πρωτάτον». 

Στην παρακείμενη φωτογραφία, εξ αριστερών, ο Γιάννης Τσαρούχης, ο Λεωνίδας Παπακωνσταντίνου, ο Γέροντας Ιερόθεος, ο Γέρων ιερομόναχος Κύριλλος και ο Αλέξης Σαββάκης στην κουζίνα του Κελλίου μας (1981).

Όλα μας τα είδη αποστέλλονται και εκτός Αγίου Όρους, είτε με τα Ελ.Τα. είτε με εταιρείες ταχυμεταφορών (ACS, Γενική Ταχυδρομική).

Τηλέφωνο καταστήματος  23770 23 285. Ώρες λειτουργίας καθημερινά, εκτός Κυριακών και επισήμων θρησκευτικών εορτών, ώρες 9 - 12 μμ.